Spaans NIE-nummer

17/03/2018

Het NIE- of vreemdelingenidentificatienummer is een code voor de belastingidentificatie van buitenlanders in Spanje. De regering van Spanje heeft het NIE-nummer gekoppeld aan de residentie, waaronder het NIE-nummer op de verblijfskaart en de sociale zekerheid in Spanje.

De afgifte van de verblijfskaart zal geschieden volgens het officiële model en de voorafgaande betaling van de overeenkomstige vergoeding, in overeenstemming met de huidige wetgeving inzake openbare tarieven en vergoedingen.

De NIE bestaat uit een beginletter, zeven cijfers en een alfabetisch verificatiekarakter. De beginletter is een Y voor NIE's die is toegewezen sinds 16 juli 2008.

Volgens artikel 101 van de Spaanse vreemdelingenregeling zullen vreemdelingen die vanwege hun economische, professionele of sociale belangen verwant zijn met Spanje, ter identificatie worden begiftigd met een persoonlijk, uniek en exclusief nummer van sequentiële aard . Het persoonlijke nummer is de identificatiecode van de vreemdeling, die moet worden vermeld op alle documenten die zijn uitgegeven of verwerkt, en op de procedure die op zijn identiteitskaart of paspoort is gestempeld. Het is verplicht om eigendommen, voertuigen en boten te kopen.

Het identiteitsnummer van buitenlanders moet persoonlijk worden aangevraagd bij het politiebureau dat zich het dichtst bij de plaats bevindt waar u van plan bent te wonen of onroerend goed te kopen.

Als u de aanvraag via het consulaat wilt verwerken, moet u er rekening mee houden dat het consulaat de N.I.E. niet kan uitgeven. en alleen optreden als een postbus tussen de aanvrager en de bevoegde Spaanse autoriteiten, in dit geval de politie.

De vereisten zijn de volgende:

Persoonlijk of via een naar behoren geaccrediteerde vertegenwoordiger (geen afspraak nodig).

In de gevallen waarin de NIE-opdracht via een vertegenwoordiger wordt aangevraagd, wordt dit nadrukkelijk aangegeven op het EX15-aanvraagformulier, waarin de gegevens van de vertegenwoordiger zijn opgenomen in het tweede deel van het bovengenoemde formulier.

De belanghebbende moet de volgende documentatie indienen:

1. EX15 formulier aanvraagformulier naar behoren ingevuld, maar niet ondertekend, want u moet het ondertekenen in onze aanwezigheid.

2. Gedrukt model 790-012, dat de betaling van de vastgestelde vergoeding, tarief betaalbaar bij dit Consulaat met postwissel, accrediteert.

3. Kopie van de bewijsstukken die de reden of behoefte van NIE aantonen: voor de aankoop van huis, bedrijf, enz. (Behalve EU-burgers die niet hoeven te specificeren, dus hebben ze de NIE nodig)

4. Origineel paspoort en één (1) fotokopie van de biografische pagina waarop de gegevens van de eigenaar zijn vastgelegd. In het geval van burgers van de Unie kan een kopie van de identiteitskaart worden verstrekt.

5. Postwissel om de betaling van de N.I.E. te verrichten. (Consulaire tarieven)

Buitenlanders met NIE's gebruiken deze om zich te laten registreren in het gemeentelijke inwonersregister.

De verwerkingstijd van N.I.E. Het is meestal 3 weken.